ANNONS

Nyårsdagen 2024

Nyårsdagen är inte bara årets första dag, utan även årets första helgdag. I år infaller nyårsdagen på en [veckodag] och är en dag då de flesta har ledigt från jobbet och skolan. Nyårsdagen är en helgdag som firas över hela världen med allt från festligheter och fyrverkerier till nyårslöften.

När är nyårsdagen?

Nyårsdagen är den första dagen på året och firas den 1 januari varje år. I år inträffar nyårsdagen på en [veckodag].

Nyårsdagen 2024

Är nyårsdagen en röd dag?

Ja! I Sverige är nyårsdagen en röd dag, vilket innebär att de flesta har ledigt från arbete och skola.

Vad säger man på nyårsdagen?

På nyårsdagen kan man säga "Gott nytt år!" för att önska en lycklig och framgångsrik start på det nya året. En annan vanlig hälsning är "God fortsättning", som ofta används efter nyårsdagen för att önska någon en trevlig tid och en framgångsrik fortsättning på det nya året.

Vad har öppet på nyårsdagen?

De flesta apotek, livsmedelsbutiker och restauranger har öppet under nyårsdagen, dock med begränsade öppettider. Det är alltid bäst att kontrollera öppettiderna för specifika platser i förväg eftersom det kan variera beroende på var du befinner dig.

Ivanhoe nyårsdagen

Sedan 1994 har Ivanhoe sänts på nyårsdagen varje år, först på SVT och sedan 2002 på TV3. Det har blivit en tradition för många svenskar att slå sig ned framför tv:n och kolla på Ivanhoe på nyårsdagen.

Varför äter man pizza på nyårsdagen?

Det finns flera anledningar till att många väljer att äta pizza på nyårsdagen. För det första är det en bekväm och lättillgänglig måltid efter en lång natt av nyårsfirande. Dessutom håller många pizzerior öppet, vilket gör det till ett praktiskt alternativ för dem som inte känner för att laga mat själva. En annan anledning är att många tror att pizza, med dess kombination av fett och kolhydrater, kan hjälpa till att lindra en baksmälla och återställa energinivåerna.